لثه برداری(جینجیوکتومی) چیست؟
همچنین از آن برای از بین بردن بافت اضافی لثه به دلایل زیبایی مانند اصلاح لبخند استفاده می شود. در ادامه بخوانید تا بدانید که این عملكرد چگونه انجام می شود ، چقدر می تواند هزینه كند و چه بهبودی را می پسندد.
چه افرادی نیاز است لثه برداری انجام دهند؟ اگر شما دچار مشکلاتی شامل :
- پیری • بیماری های لثه مانند تحلیل لثه • عفونت های باکتریایی • آسیب های لثه شده اید دندانپزشک شما ممکن است برداشتن لثه را به شما توصیه کند
اگر مبتلا به بیماری لثه هستید ، دندانپزشک شما ممکن است این روش را برای جلوگیری از آسیب در آینده دندان ها توصیه کند
بیماری لثه اغلب در قسمت انتهایی دندان ها ایجاد می شود. این دهانه ها می تواند منجر به ایجاد: • پلاک • باکتری •پلاک سفت شده ، معروف به حساب یا تارتار شود
سپس این سازه ها می توانند منجر به آسیب بیشتر شوند. دندانپزشک شما همچنین ممکن است در صورت چک کردن و تمیز کردن لثه یا عفونت لثه ، این روش را توصیه کند و بخواهد جلوی پیشرفت عفونت را بگیرد.
برداشت لثه به دلایل زیبایی کاملاً اختیاری است. بسیاری از دندانپزشکان آن را توصیه نمی کنند ، مگر اینکه دارای خطرات کم باشد یا در روش های زیبایی تخصص داشته باشند. ابتدا با یک دندانپزشک در مورد این روش صحبت کنید تا از جوانب مثبت و منفی لیفت لثه انتخابی مطلع شوید.
اینکه در طول عمل چه انتظاری باید داشته باشید بسته به این است که حین درمان تاچه میزان لثه شمابرداشته خواهدشد ،جراحی لثه بین 30 تا 60 دقیقه طول می کشد که شامل اقدامات جزئی یک دندان مفرد یا چندین دندان است و احتمالاً یک جلسه طول خواهد کشید البته برداشتن عمده لثه یا تغییر شکل مجدد لثه ممکن است با چندین مراجعه انجام شود به خصوص اگر دندانپزشک شما بخواهد قبل از حرکت به قسمت دیگر ، یک منطقه کاملا بهبود یابد.
نحوه کار این روش برداشت لثه اینگونه است:
- دندانپزشک ابتدا بی حس کننده موضعی را به لثه تزریق می کند تا ناحیه را بی حس کند.
- سپس از یک ابزار لیزر پوست برای بریدن قطعات لثه استفاده می کند. به این روش برش بافت نرم گفته می شود.
- در طی روش ، دندانپزشک شما احتمالاً یک وسیله مکش را در دهان شما نگه می دارد تا بزاق شمارا مکش کند.
- پس از قطع شدن بافت ، دندانپزشک ا به احتمال زیاد از لیزر برای تبخیر بافت باقی مانده و شکل دادن به لثه استفاده می کند و ماده ای نرم و باند را روی آن قرار می دهد تا از لثه های شما در حین بهبود ، محافظت کند.
روشهای جراحی برداشت لثه وبرداشت لیزری چگونه مقایسه می شوند؟
لثه برداری لیزری به طور معمول بیشتر هستند زیرا پیشرفت در فناوری لیزر باعث می شود به ابزاری بهترو قابل استفاده آسان تر تبدیل شوند. همچنین لیزرها دقیق تر هستند و به دلیل گرما دادن لیزر ، امکان ترمیم و احتیاط سریعتر را فراهم می کنند ، همچنین خطر کمتری از عفونت از ابزارهای فلزی آلوده را نشان می دهد. روش های لیزر نسبت به روش های جراحی برداشت لثه گران تر است و نیاز به آموزش بیشتری دارد ، بنابراین دندانپزشک شما در صورت عدم آموزش یا داشتن تجهیزات مناسب ، ممکن است لثه برداری دستی را ارائه دهد.
اگر بیمه درمانی دارید ، ممکن است بیمه شما روشهای لیزر را پوشش ندهد ،ایده خوبی است که قبل از برنامه ریزی برداشت لثه با بیمه خود تماس بگیرید.
ریکاوری چیست؟ بهبودی لثه معمولاً سریع است.
در اینجا باید انتظار داشت بعداز چند ساعت اول شما باید بتوانید فوراً به خانه بروید. احتمالاً دندانپزشک شما فقط از بی حسی موضعی استفاده خواهد کرد ، ممکن است شما فوراً احساس درد نکنید ، اما با کم شدن اثر بی حسی چند ساعت پس از انجام عمل ممکن است درد شدیدتر یا مداوم باشد.
یک داروی بدون نسخه ضد درد مانند استامینوفن (تیلنول) یا ایبوپروفن (Advil) ممکن است به کاهش درد کمک کند. لثه های شما احتمالاً چند روز هم خونریزی می کنند. هر نوع بانداژ یا پانسمان را تا زمانی که خونریزی متوقف شود یا تا زمانی که دندانپزشک شما آن را توصیه کند ، جایگزین کنید .
چند روز بعد:
ممکن است درد لثه داشته باشید. دندانپزشک شما به احتمال زیاد به شما خواهد گفت که فقط غذاهای نرم وخنک بخورید تا غذا باعث تحریک یا آسیب دیدن لثه شما نشود. سعی کنید کمپرس سرد را روی گونه های خود قراردهید تا هرگونه درد یا سوزشی که در دهان شما پخش می شود آرام شود. از محلول شستشوی آب شور یا محلول نمکی گرم استفاده کنید تا منطقه از باکتری یا سایر مواد تحریک کننده دور بماند ، اما از استفاده دهانشویه یا سایر مایعات ضد عفونی کننده خودداری کنید. همچنین ممکن است لازم باشد برای جلوگیری از عفونت لثه ، آنتی بیوتیک مصرف کنید.
بعد از گذشت حدود یک هفته دردشما احتمالا کاهش می یابد. مجدداً به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که لثه شما به خوبی بهبود می یابد و اینکه می توانید یک رژیم طبیعی را از سر بگیرید. در آخر از دندانهای خود مراقبت خوبی داشته باشید. روزانه دو بار مسواک بزنید و نخ دندان بکشید ، از سیگار کشیدن خودداری کنید و غذاهایی را که دارای قند زیادی هستند ، مجدداً قطع کنید.