types of orthodontic malformations 1a 1
types of orthodontic malformations 1b 1

TRAINERS

انواع ناهنجاریهای ارتودنسی

دندان های فاصله دار

دندان‌ها گاهی به صورت طبیعی یا در اثر از دست دادن دندان و دندان غایب فاصله‌دار می‌شوند. فاصله‌دار بودن دندان‌های پیشین فک بالا (ثنایا) در اصطلاح دندانپزشکی دیاستم نامیده می‌شود که نتیجه نامتناسب بودن اندازه فک و دندان‌ها است.

 

COACH

انواع ناهنجاریهای ارتودنسی

اپن بایت


اپن بایت، یکی از انواع مال اکلوژنهای(بدشکلی) دندانی-فکی است که منجر به ایجاد فاصله بین دندان‌های فک بالا و پایین بیمار میگردد و فرد نمی‌تواند دندان‌های خود را به هم جفت کند. اوپن بایت یا نرسیدن دندان‌ها به هم می‌تواند در دندان‌های جلویی یا عقبی و یا یک یا هر دو طرف دندان‌ها رخ دهد و این ناهنجاری می‌تواند منشأ دندانی و یا فکی داشته باشد. اپن بایت منجر به کاهش زیبایی صورت و مشکلاتی در بریدن، قطع کردن و جویدن مواد غذایی می‌گردد
.
اگر اپن بایت کمی حاد باشد، به‌خصوص اگر دندان‌های جلو درگیر باشند، تکلم هم دچار مشکل می‌شود و فرد نمی‌تواند برخی صداها را به‌درستی ادا کند.

types of orthodontic malformations 2a
types of orthodontic malformations 2b
types of orthodontic malformations 3a
types of orthodontic malformations 3b

TRAINERS

انواع ناهنجاریهای ارتودنسی

دیپ بایت


در حالت طبیعی دندانهای جلوی فک بالا باید در حدود 2 الی 3 میلیمتر از دندانهای فک پایین را از نظر عمودی بپوشانند. در صورت وجود دیپ بایت دندانهای قدامی فک بالا مقدار زیادی از دندانهای قدامی فک پایین را می پوشاند و بدین ترتیب دندانهای پایین کمتر از حد طبیعی دیده می شوند و در بعضی موارد ممکن است دندانهای قدامی فک پایین به بافت نرم کام برخورد نمایند و باعث آزردگی مخاط بافت نرم فک بالا شود. اشکال در تکامل فکین و یا رویش نامتناسب و بیش از حد دندانهای قدامی فک بالا و پایین و یا زمینه ارثی می تواند از عوامل ایجاد کننده دیپ بایت (Deep bite) باشد.

 

COACH

انواع ناهنجاریهای ارتودنسی

رابطه کلاس II

حالتی است که در آن فک بالا و پایین به صورت ناهماهنگ قرار گرفته اند، یعنی یا فک بالا جلو است یا فک پایین عقب است یا ترکیبی از این دو حالت دیده می شود. نیمرخ صورت یا پروفایل این افراد به سمت convex یا محدب پیش می رود.

types of orthodontic malformations 4a
types of orthodontic malformations 4b
types of orthodontic malformations 5b
types of orthodontic malformations 5a

TRAINERS

انواع ناهنجاریهای ارتودنسی

بیرون زدگی دندان های دو فک


پروتروژن دندانی دقیقا به حالتی گفته می شود که دندان های بیمار بیرون زده هستند، روی هم قرار نمی گیرند و در حالت نرمال و عادی خود قرار ندارند. این حالت هم می تواند با منظم بودن دندان ها همراه باشد و هم می تواند تواما با حالت بی نظمی دندان ها مشاهده شود.

 

 

COACH

انواع ناهنجاریهای ارتودنسی

کراس بایت

در حالت نرمال باید دندانهای قوس بالا نسبت به قوس پایین قدری بیرون تر باشند مانند درب یک جعبه که روی جعبه را می پوشاند. در ناهنجاری کراس بایت این حالت بر عکس می شود یعنی دندانهای جلوی فک بالا (کراس بایت قدامی) یا دندانهای عقب فک بالا (کراس بایت خلفی) نسبت به فک پایین داخل تر قرار می گیرند.

types of orthodontic malformations 6a
types of orthodontic malformations 6b
types of orthodontic malformations 7a
types of orthodontic malformations 7b

TRAINERS

انواع ناهنجاریهای ارتودنسی

رابطه کلاس ۳ فک پایین


حالتی است که در آن فک بالا و پایین به صورت ناهماهنگ قرار گرفته اند، یعنی یا فک بالا عقب است یا فک پایین جلو است یا ترکیبی از این دو حالت دیده می شود.

 

COACH

انواع ناهنجاریهای ارتودنسی

کرودینگ

شایعترین ناهنجاری ارتودنسی است. دندان های نامرتب ضمن ایجاد مشکل زیبایی موقع لبخند و صحبت کردن پیامدهای دیگری همچون تجمع خرده های غذایی و جلب جرم بین دندانها، اختلال در تکلم و بعضا انحراف فک را ممکن است به همراه داشته باشند.

types of orthodontic malformations 8a
types of orthodontic malformations 8b
types of orthodontic malformations 9a
types of orthodontic malformations 9b

TRAINERS

انواع ناهنجاریهای ارتودنسی

غیبت دندانی



گاها قوس دندانی بزرگ به همراه دندان های کوچک منجر به بروز فاصله بین دندان ها می شود. دربرخی بیماران نیز به علت فقدان یک یا دو دندان ممکن است بین دندانها فاصله وجود داشته باشد. ممکن است این غیبت دندان به صورت مادرزادی باشد و یا ممکن است بیمار دندان خود را در اثر حادثه از دست داده باشد.