ارتودنسی برای افرادی که دارای ایمپلنت دندانی هستند
ارتودنسی برای افرادی که دارای ایمپلنت دندانی هستند
ارتودنسی برای افرادی که باجود انکه دارای ایمپلنت دندانی هستند ولی نیاز به درمان ارتودنسی دارند چگونه انجام میشود .اما هنوز هم به برخی از روش های ارتودنسی نیاز دارند ، یکی از نگرانی های طبیعی است که آیا ایمپلنت با ارتودنسی سازگار است؟پاسخ بسته به شرایط شما هم مثبت است و هم منفی. ابتدا بیایید نگاهی به ایمپلنت دندان بیندازیم و سپس در مورد چگونگی تأثیر آنها بر درمان ارتودنسی صحبت کنیم.
ایمپلنت دندانی چیست؟
ایمپلنت های دندانی به منظور جایگزینی دندان هایی که به دلیل آسیب دیدگی یا پوسیدگی از بین رفته اند ، طراحی شده اند. ایمپلنت ها از یک میله تیتانیوم ساخته شده اند. که دندانپزشک آن را در فک قرار می دهد تا جای دندان از دست رفته را بگیرد. سپس دندانپزشک یک روکش مصنوعی را- قسمت قابل مشاهده دندان – را که مانند یک دندان معمولی کار می کند ، متصل می کند. در حقیقت ، ایمپلنت های دندانی نیز مانند دندان های معمولی ظاهر و احساس می شوند. با گذشت زمان ، ممکن است فراموش کنید که این یکی از دندان های اصلی شما نیست. و از آنجا که ایمپلنت های دندانی به خوبی با بقیه دندان های شما جفت وجور می شوند (و می توانند رنگ آن متناسب باشد) ، هیچ کس نمی تواند تشخیص دهد که شما ایمپلنت دارید.
ایمپلنت مزایای مختلفی از جمله:
- بهبود ظاهر
- بهبود گفتار
- راحت تر غذا خوردن
- عزت نفس بهبود یافته
- سلامت دهان و دندان
- دوام
- راحتی درمان در هر سنی که ایمپلنت انجام شود که احتمالاً در محیط سرپایی انجام می شود.
این روش به طور معمول چند ساعت طول می کشد و توسط دندانپزشک ، پریودنتیست یا جراح دهان انجام می شود. در بیشتر اوقات ناحیه بی دندانی بی حس می شود و بیمار نیازی به بیهوشب ندارد. یک متخصص دندانپزشکی دستورالعمل های خاصی را در مورد چگونگی آمادگی برای روش و مراقبت از دندان پس از آن برای جلوگیری از عوارض احتمالی ارائه می دهد. از دست رفتن دندان ها دلایل مختلفی دارد که باعث از بین رفتن یک یا چند دندان می شود. بعضی اوقات ، دندانهای بزرگسال طبیعی رشد نمی کنند. یا اینکه دندانها به دلیل پوسیدگی زیاد دندان یا در اثر آسیب از بین می روند. بیماری پریودنتال دلیل اصلی از دست دادن دندان است.
عوامل مخاطره امیز که باعث ازدست رفتن دندان هامیشود شامل موارد زیر است:
جنسیت (مردان بیشتر از زنان دندان های خودرا ازدست میدهند)
- عدم مراقبت مناسب دندانپزشکی
- بهداشت ضعیف دهان
- سیگار کشیدن
- دیابت
- فشار خون بالا
- آرتریت روماتوئید.
اگر دندانهای من کامل نیست ایا بازهم می توانم ارتودنسی انجام دهم؟
متخصصان ارتودنسی چند گزینه دارند. در برخی موارد ، ممکن است بتوان از براکت ها استفاده کرد تا فاصله ایجاد شده توسط دندان از دست رفته به راحتی بسته شود. این ممکن است یک گزینه عالی برای بیمارانی باشد که قبلاً با نامرتبی بیش از حد داشتند. اگر دندان از دست رفته نیاز به تعویض وایمپلنت داشته باشد ، ممکن است از براکت ها باهدف باز کردن فضا برای ایمپلنت در آینده استفاده شود.
اگر فضا برای ایمپلنت به اندازه کافی نباشد ، براکت های ارتودنسی می توانند فضا را به اندازه کافی بازکنند بنابراین براکت ها می توانند آن قسمت را باز نگه دارند تا دندان های اطراف به فضای بی دندانی حرکت نکنند.
اگر قبل از ایمپلنت به ارتودنسی و هم به ایمپلنت دندان احتیاج دارید ، توصیه می شودحتما ابتدا به متخصص ارتودنسی مراجعه وویزیت شوید.
اغلب باتوجه به شرایط دندان توصیه میشود ابتدا ارتودنسی کنید.
زیراکه اگر ایمپلنت قرار داده شود ، نمی تواند مانند یک دندان معمولی حرکت کند. ایمپلنت در فک فیکس شده است و فاقد الیاف هایی است که امکان تنظیم مجدد دندان را فراهم می کند. برای بسیاری از بیماران ، ممکن است نیاز به درمان ارتودنسی برای ایجاد فضای کافی برای ایمپلنت دندان جدید و انتقال ریشه دندان های مجاور به موقعیت های صحیح باشد.
ارتودنسی بعد از ایمپلنت:
ممکن است گاهی قرار دادن ایمپلنت دندان قبل از شروع درمان ارتودنسی منطقی تر باشد. اگر دندانهای اطراف ایمپلنت برای درمان ارتودنسی مورد هدف قرار گیرند ، خوب است که ایمپلنت را قبل از ارتودنسی قرار دهید. بعلاوه ، اگر درمان ارتودنسی نیاز به تکیه گاه داشته باشد تا بتوان از نیروهای مناسب برای جابجایی دندانهای دیگر استفاده کرد ، بیمار احتمالاً قبل از قرار دادن براکت ها ، ایمپلنت انجام میدهد. با افزایش سن ، دندان های ما بیشتر به سمت جلوی قوس دهان حرکت میکنند این بدان معنی است باگذشت زمان که بین ایمپلنت با سایر دندان های دیگر فاصله ایجاد میشود(که به یاد داشته باشید ، نمی تواند حرکت کند) اگر ایمپلنت در مقایسه با سایر دندان ها به طور مناسب قرار گرفته باشد ، می توان از براکت ها برای حرکت دندان ها در اطراف آن استفاده کرد. اگر ایمپلنت شما در جای صحیح قرارنگرفته باشد ، پس ازجابه جاشدن دندان ها بنظرمیرسد از جای اصلی خود فاصله گرفته است شما لبخندی نه چندان کامل خواهیدداشت.
ایمپلنت برای کمک به درمان ارتودنسی :
میتوان از ایمپلنت به دلیل ماندگاری بالا می توان در جهت تسریع یا بهبود اثربخشی درمان ارتودنسی با عمل به عنوان تکیه گاه برای درمان ارتودنسی استفاده کرد .در این حالت ، دستگاه در قسمت قرارگیری ایمپلنت قرار می گیرد و پس از پایان درمان ، تاج دندان طبیعی جایگزین می شود. دستگاه های موقت انکوریج یا TADS ،تکیه گاه های کوچکی از تیتانیوم هستند که برای دستیابی به حرکت سریعتر و کارآمدتر دندان استفاده می شوند و تا حد ممکن برای بیمار راحت است. پیچ های کوچک به صورت کم عمق در قسمت خارجی فک و در بین دندان های شما قرار می گیرند. TADS می تواند به حرکت دندانهایی که حرکت خوبی ندارند و یا باید در جهت دشوار حرکت داده شوند ، کمک کند. همانطور که از نام آنها پیداست ، موقتی هستند و معمولاً طی چندین ماه درمان در جای خود باقی می مانند و سپس برداشته می شوند. عملکرد آنها باعث ایجاد یک تکیه گاه ثابت است که در اطراف آن دندان های دیگر می توانند حرکت کنند.
اگر نیاز به ایمپلنت دارید و می خواهید ببینید که چگونه ارتودنسی می توانند به شما در بهبود وزیبایی لبخندتان کمک کنند تیم حرفه ای دکترسیدامین همایونی متخصص ارتودنسی شمارا دررسیدن به لبخندی زیبا یاری میکند.