دندان نهفته و روش مواجهه با آن
ممکن است اصطلاح “نهفته” را برای توصیف دندان شنیده باشید. در اصطلاح ارتودنسی یا دندانپزشکی ، “نهفته” به این معنی است که دندانی در زمان انتظار وارد فضای دهان نشده است درمواردی دندان نروییده یا نمیتواند رویش کند چون فضای کافی ندارد یا ممکن است در جهت یا موقعیت نادرستی قرار داشته باشد. برای برخی از افراد ، این اتفاق می افتد که علت ایجاد دندان نهفته ممکن است مشخص نباشد البته ژنتیک می تواند نقش داشته باشد ، بنابراین اگر والدین دندان نهفته داشته باشند ، ممکن است فرزند آنها نیز همین مشکل را تجربه کند. ما اغلب از نهفتگی دندان عقل در افرادی که در اواخر دوره نوجوانی یا بزرگسالی هستند می شنویم. اما سایر دندان ها نیز می توانند تحت تأثیر قرار بگیرند ،
کودکانی که رشد دندان های دائمی آن ها تکمیل میشود هم می توانند دندان های نهفته داشته باشند. اگردندان شیری فک جوش باشد و یا دیر بیفتد یا عاملی مانند کیست باعث مسدود شدن مسیر رویش دندان دائمی شود . ممکن است دندان دائمی به هیچ وجه رویش نداشته باشد یا در صورت بروز ، دندان ممکن است در مکان نامناسبی ظاهر شود. گاهی اوقات ، یک دندان ضربه خورده می تواند به ریشه هایه دندانهای مجاور آسیب برساند. دندان های نهفته همچنین می توانند باعث ازدحام ونامرتبی دندان ی دیگر شوند و ممکن است باعث حرکت دندان های از قبل رویش داده شده به موقعیت های ناسالم شوند. ممکن است گاز زدن لقمه یا جویدن بچه ها دشوار شود ، ممکن است باعث حساسیت یا درد شود . در مواردی علت اینکه مولر اول دائمی گیر کرده یانهفته است ممانعت ، دندان شیری است که اجازه نمی دهد که دندان مولر خارج شود. همه چیز به شدت مشکل بستگی دارد.
خارج کردن دندان از مسیر رویش دندان نهفته کودک ممکن است تمام راه حلی باشد که باعث می شود دندان دائمی در موقعیت مناسب قرار گیرد. اگر فک فوقانی بسیار باریک باشد ، ممکن است لازم باشد که فک گسترش یابد ، که فضای بیشتری برای ورود دندان های دائمی ایجاد می کند. سایر مشکلات ممکن است نیاز به ترکیبی از جراحی دهان و درمان ارتودنسی برای قرار دادن اتصالات لازم روی دندان نهفته و سپس اعمال نیرو توسط متخصص ارتودنسی و هدایت آن به موقعیت مناسب داشته باشد .
درمان به موقع توسط متخصص ارتودنسی باعث می شود دندان به درستی وارد شده و آسیب وارد شده به دندان های دیگر کاهش یابد. ممکن است برای یک متخصص ارتودنسی مشکل باشد که مشکل بیمار را هنگام شکل گیری تشخیص دهد و اصلاح کند نه اینکه منتظر رشد کامل آن باشد. به همین منظور ، انجمن ارتودنتیست ها توصیه می کند که کودکان حداکثر تا سن 7 سالگی با متخصص ارتودنسی صحبت کنند. اگر مشکلی در حال ایجاد است ، با معاینه زودهنگام و عکس برداری با اشعه ایکس ، ارتودنتیست این امکان را دارد در بهترین زمان برای بیمار مداخله را توصیه کند. بسیاری از متخصصان ارتودنسی مشاوره های اولیه را بدون هیچ گونه هزینه و بدون هیچ گونه تعهدی ارائه می دهند. مراجعه به دندانپزشک نیازی نیست اما معاینه دندانپزشکی در طی هرگونه درمان ارتودنسی ضروری است. معاینه با متخصص ارتودنسی بهترین فرصت را برای لذت بردن از لبخندی زیبا و سالم به کودک شما می دهد.