مقالات ارتودنسی, مقالات

کرونا و دندانپزشکی

و دندان پزشکی

بیماری کرونا یک بیماری قابل انتقال از راه تنفس می باشد. بنابراین در هنگام مراجعه به دندانپزشکی و ارتودنسی نیز ممکن است در مواجهه با این بیماری قرار بگیرید. کرونا یک عفونت تنفسی فوقانی بسیار جدی است. بیماری کرونا بسیار قدرتمند بوده و در برابر آنتی بیوتیک های موجود مقاوم است. عامل بیماری کرونا ویروس کوید 19 می باشد. این ویروس عفونت باکتریایی نیست بنابراین نمی توان با آنتی بیوتیک ها آن را درمان کرد. دندانپزشکان همواره در خط مقدم کنترل عفونت بوده اند و در حال حاضر جلوگیری از انتشار این ویروس ناشناخته در دندانپزشکی در اولویت قرار دارد.

WhatsApp Image 2021 06 10 at 12.02.29

عدم مراجعه به مطب دندانپزشكي در صورت وجود عفونت لثه و دندان، دندانهاي نيمه كارهالبته بيماران مسن كه ضعف سيستم ايمني و يا بيماري هاي زمينه اي همچون ام اس و ديابت دارند با مشورت پزشكان می توانند به دندانپزشکی مراجعه كنند.

علائم ویروس کرونا

کرونا علائمی شبیه به سرما خوردگی مانند آب ریزش بینی، لرزش دستان، تب، بدن درد، عطسه، سرفه، مشکلات تنفسی دارد. بنابراین در هنگام مراجعه به دندانپرشکی اگر بیماری را مشاهده کردید که چنین علائمی را از خود نشان می دهد از او فاصله بگیرید.

کوید 19

علایم بیماری اغلب خفیف است

مرکز مراقبت و پیشگیری بیماری‌های چین بیش از ۴۴ هزار مورد ابتلای تاییدشده را بررسی کرده است و نتایج را در قالب گزارشی منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش:

• علایم بیماری در ۸۱ درصد خفیف است

• ۱۴ درصد به علایم سخت مبتلا می‌شوند

• در ۵ درصد نیز وضع بیمار رو به وخامت می‌گذارد

برخلاف گزارش‌های اولیه که نشان می‌داد مردها بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند، این گزارش نشان می‌دهد که تفاوتی بین زنان و مردان وجود ندارد

images

آیا می‌توان در دوران کرونا ارتودنسی کرد؟

به علت اینکه چشم، دهان و بینی از راه‌های اصلی انتشار ویروس کرونا محسوب می‌شوند نزدیک بودن بیش از اندازه‌ی دندانپزشک و بیمار می‌تواند احتمال ابتلای افراد به این بیماری را بالا ببرد و این ویروس خطرناک را پخش کند. در مطب دکتر همایونی به علت رعایت اقدامات بهداشتی و پیشگرانه مراجعه کنندگان می‌توانند با خیال راحت برای انجام ارتودنسی و یا سایر اقدامات دندانپزشکی خود البته با رعایت بهداشت و عمل به توصیه‌های پرسنل مطب، مراجعه کنند.

در دوران قرنطینه نیز مطب‌های دندانپزشکی به علت نیاز بیماران با رعایت تمام موارد پیشگیرانه در مقابل بیماری کرونا می‌توانند به کار خود ادامه دهند که مطب دکتر همایونی نیز از این قاعده مستثنا نبوده و با انجام اقداماتی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد همچنان به کار خود ادامه می‌دهد.

نکات بهداشتی برای مبتلایان به بیماریهای ویروسی در دندانپزشکی

به علت مسری بودن کرونا، افرادی که دچار بیماری های ویروسی مثل کرونا و آنفولانزا هستند از مراجعه به دندانپزشکی جدا خودداری کنند. در حال حاضر واکسن و درمان مناسبی برای بیماری کرونا وجود ندارد و لذا باید از تماس با بیماران تب دار و بیماران دارای علائم تنفسی که نقش بسزایی در برنامه پیشگیری و کنترل این بیماری دارد پرهیز کرد.

دهان شویه‌ها در نابودی ویروس کرونا موثرند

نتایج تحقیقات جدید نشان داد که استفاده از برخی انواع دهان شویه‌ها که ترکیبات خاصی دارند می‌تواند باعث نابودی ویروس کرونا در حفره دهان شود هرچند که این تاثیر می‌تواند موقت باشد.

محققان تاکید می کنند که استفاده از دهان شویه به معنای این نیست که این شوینده ها از ویروس کرونا جلوگیری می کنند یا دهان شویه نقش درمانی در مبتلایان به کرونا دارد بلکه دهان شویه می تواند از بار ویروس در دهان بکاهد و با این کار گسترش ویروس در یک زمان محدود را کاهش می دهد.

پیشگیری از انتقال بیماری کرونا در دندانپزشکی

با توجه به گسترش بیماری های واگیردار ویروسی به خصوص کرونا ویروس در چند ماه گذشته رعایت دستورالعمل بهداشت فردی در دندانپزشکی امری ضروری به نظر می رسد. رعایت بهداشت تنفسی و دست ها یکی از مهمترین موارد در جلوگیری از بروز و انتقال بیماری های ویروسی مثل کرونا و آنفلونزا است.

اقدامات پیشگیرانه که بیماران در دندانپزشکی انجام می دهند

به بیماران و مراجعین دندانپزشکی پیشنهاد می شود در هنگام ورود و خروج از مطب و یا کلینیک و بیمارستان دست های خود را با آب و صابون به مدت 20 ثانیه بشویند. اگر به آب و صابون دسترسی ندارید استفاده از پد الکلی بسیار کمک کننده است. برای جلوگیری از ویروس کرونا محلول های ضد عفونی کننده دست که دارای حداقل 60 درصد الکل می باشند نیز جایگزین مناسب آب و صابون می باشند. استفاده از یک دستکش مناسب نیز بسیار کمک کننده است.

از تماس دست ها با سر، صورت، و چشم خودداری کنید. در صورتی که دارای علائم سرفه، عطسه، و یا آبریزش بینی هستید از ماسک و دستمال استفاده کنید.

اقدامات پیشگیرانه بیماری کرونا توسط دندانپزشکان و همکارانشان

بيماران مسن كه ضعف سيستم ايمني و يا بيماري هاي زمينه اي همچون ام اس و ديابت دارند با مشورت پزشكان می توانند به دندانپزشکی مراجعه كنند.

از اوردن همراه  بیمار اكيدا خودداري شود وقبل از مراجعه هماهنگي با كادر پذرش انجام شود تا ازدحام در مطب  صورت نپذيرد.

پروسه استريل سازي مكرر انجام ميشود و جای هيچ نگراني نيست ، چون درمان هاي دندانپزشكي با رعايت كامل اصول ضدعفوني و استريل سازي در مقابل بيماريهاي بسيار خطرناکی  همچون ايدز و هپاتيت و سل و … انجام ميپذيرد لذا ويروس كرونا خيلي ضعيفتر از این بیماری ها  ميباشد و با رعايت اصول حفاظت فردي براحتي قابل  كنترل خواهد شد.

بیماران قبل و بعد از درمان دندانپزشکی موارد توصیه شده جهت قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس مثل ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی و شستن یا ضد عفونی کردن دست ها را به طور مرتب رعایت نمایند

فقط مراجعيني كه علائم تب و سرفه و  آبریزش بيني و تنگي نفس  دارند تا برطرف شدن موضوع مراجعه ننمايند.همچنین ضد درد هاي كورتيكو استروئيدي مصرف نشود

Loading