مقالات, مقالات ارتودنسی, ناهنجاری و درمان

تحلیل لثه

تحلیل لثه

نوع عمومی این بیماری با تجمع پلاک(Plaque) که مادهای نرم وچسبنده است، در اطراف دندان شروع میشود.پلاک از باکتریهای تشکیل میشود که از قند حاصل از غذا و نوشیدینها تغذیه میکند. پلاکها با آهکی شدن و سخت شدن تبدیل به جرم میشوند. اگر پلاک و جرم اجازه تشکیل پیداکنند، با باکتریهای آن بافت لثه را آلوده و تحریک مینمایند و به دنبال آن لثه نزدیک دندان قرمز و متورم خواهد شد و احتمالاً در اثر مسواک زدن خونریزی خواهد کرد. این مرحله از بیماری لثه را اصطلاحاً(Gingivitis) ژنریویت یا التهاب لثه میگویند.

بعد از این با ادامه عدم رعایت بهداشت، لثه از دندان جدا خواهد شد و در فاصله ایجاد شده بین دندان و لثه(پاکت) مقدار بیشتری پلاک جمع میشود و به تدریج باعث تحلیل بردن استخوان اطراف دندان خواهد شد. این مرحله دوم از بیماری لثه است که به آن پریودنتیت مزمن میگویند.

از آنجا که ین روند بیماری بدون درد است، خیلی پیشرفت خواهد کرد و اگر بیمار لثه هایش را چک نکند نهایتاً به از دست دادن دندان منجر خواهد شد.

– لثه هایی که از دندان جدا شدهاند یا ا صطلاحاً ول شدهاند.

– ترشحات بین دندان و لثه ها

– بوی بد مقاوم و مزه بد دهان

– دندانهای دائمی لق شده یا دچار تغییر موقعیت شده اند

ژنژیویت با رعایت بهداشت دهان و دندان، دوبار مسواک در روز، نخ دندان و حتی گاهی دهانشویه(با توصیه دندانپزشک) بهبود مییابد.

جرمگیری و تمیز کردن دندانها توسّط دندانپزشک نیز به سلامت لثه ها کمک میکند. در موارد پیشرفته بیماری جرمگیری عمیق دندانها(ROOT PLANING) و حتی در بعضی مواقع جراحی لثه ها بازسازی فرم لثه های عفونی تحت بی حسی موضعی لازم است.

اگر بیماری لثه ها باز هم بیشتر پیشرفت نماید، دندان یا دندانهای آلوده لق شده و از دست خواهند رفت.

چه کسانی به بیماری لثه مبتلا میشوند؟

تحلیل لثه

بیماری لثه ممکن است از زمان کودکی آغاز شود، امّا پریودنتیت مزمن معمولاً در بزرگسالان ایجاد میشود. بعضی افراد نسبت به مبتلا شدن به بیماریهای لثه مستعدترند:

-دندانهای پوسیده و یاشکسته شده از آنجائیکه با مشکل تمیز کردن مواجهند، مستعد درگیری بیماریهای لثه نیز میباشند.

– کشیدن سیگار لثه ها را به میزان قابل توجهی آسیب پذیر مینماید.

– بعضی از داروها میتوانند لثه ها را تحت تاثیر قرار دهند.(از دندانپزشکان در این مورد سوال کنید).

– دیابت و بعضی دیگر از بیماریها، مقاومت افراد را نسبت به بیماری لثه کاهش میدهند. افرادیکه به این بیماریها مبتلایند بایستی مراقب بهداشت دهان و دندان خود باشند.

– تغییرات هورمونی ناشی از حاملگی و یا مصرف داروهای کنتراسپتیو(داروهای ضدبارداری)هم میتواند باعث ایجاد بیماری لثه شوند که البته در این افراد هم رعایت بهداشت لازم است.

با تغذیه سالم و مصرف سبزیجات و میوه ها، مقاومت لثه ها را در مقابل بیماری بالا ببریم.

Loading