میزان درد در ارتودنسی
ارتودنسی در روزهای نخست درمان و یا پس از هربار ویزیت، ممکن است با کمی احساس درد و فشار بر روی دندانها همراه باشد.
در صورتی که بیمار با درد زیادی مواجه شود که از آستانه تحمل وی خارج باشد، میتواند از مسکن هایی مانند استامینوفن و یا ژلوفن استفاده نماید، که میتوان هر ۴ ساعت ۱ مرتبه استفاده نمود. استفاده از محلول آب نمک نیز از روشهای موثر در کاهش التهابات دهانی است که در ادامه، منجر به کاهش درد در بیمار خواهد شد.
خوردن مواد غذایی چسبنده و سفت میتواند درد ناشی از درمان را تشدید نماید. اما رژیم غذایی که بیماران باید در هفته اول پس از درمان از آن پیروی کنند، استفاده از مواد خوراکی نرم و رقیق است.
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر کاهش درد ناشی از درمان ارتودنسی، توجه به بهداشت دهان و دندان میباشد. بیماران در حین درمان (خصوصا در چند روز نخست) میتوانند ازخمیر دندان مخصوص دندانهای حساس استفاده نمایند همچنین باید مسواک زدن به صورت نرم و آهسته باشد.
در صورتی که پس از گذشت چندین روز، درد ناشی از درمان کاهش نیافت، میتوانید بهارتودنتیست معالج خود رجوع کنید. ارتودنتیست در ابتدا بریس ها را بررسی میکند و در صورت درد بسیار زیاد، آن را کمی شل خواهد نمود. به طور کلی پس از مراجعه به متخصص ارتودنسی میتوانید با ارتودنتیست خود در مورد اقدامات لازم برای کاهش درد مشورت نمایید.