درمان ارتودنسی در بیماران مبتلا به دیابت
درمان ارتودنسی در بیماران مبتلا به دیابت
347 میلیون نفر در سراسر جهان دیابت دارند و هرساله بر تعداد این افراد افزوده میشود. دیابت بر همه نواحی بدن از پوست گرفته تا کلیهها تأثیر میگذارد. دیابت همچنین میتواند مشکلات دندانپزشکی را به همراه داشته باشد.
دیابت
دیابت اختلال متابولیسمی است که در حدود 3 تا 4 درصد جمعیت تشخیص داده شده است. این بیماری توسط هیپرگلیسمی مزمن ناشی از ناتوانی در کنترل انسولین ایجاد میشود. افزایش غلظت گلوکز خون باعث عوارض حاد و مزمن و آسیب به اندامهای مختلف میشود. دو نوع اصلی دیابت وجود دارد: دیابت نوع 1 که کمبود در ترشح انسولین است و دیابت نوع 2 که ترکیبی از مقاومت در برابر فعالیت انسولین و ترشح انسولین جبرانی ناکافی است. اگرچه دیابت هنوز قابل درمان نیست اما علائم بیماری و عوارض آن میتوانند درمان شوند. بیماری هر چه زودتر تشخیص داده شود پیشآگاهی بیمار بهتر است و به درمان راحتتر عوارض در مراحل اولیه بیماری کمک میکند. دندانپزشکان باید از علائم تأثیر دیابت بر دهان و دندان آگاه باشند تا بتوانند سریعاً بیماری را تشخیص دهند. همچنین در درمان بیمارانی که دیابت در آنها کنترلشده است، متخصصین ارتودنسی باید به عواقب درمان ارتودنسی و تأثیر آن بر بیمار دیابتی آگاه باشند.
دیابت خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش میدهد
تحقیقات نشان داده است احتمال ابتلا به بیماری پریودنتال در افراد دیابتی بیشتر است. بیماری پریودنتال اختلال جدی است که اگر بهدرستی درمان نشود منجر به از دست رفتن استخوان و دندان میشود.
پریودنتیت توانایی بدن برای کنترل قند خون را کاهش میدهد
پریودنتیت (مرحلهی پیشرفته بیماری لثه) میتواند میزان قند خون را افزایش دهد و باعث نوسان آن شود. تحقیقات نشان میدهد وقتی بیماران دیابتی بیماری لثه را کنترل میکنند، کنترل دیابت نیز آسانتر میشود.
آیا فرد مبتلا به بیماری پریودنتال تحت درمان ارتودنسی قرار میگیرد؟
بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت نیاز به درمان ارتودنسی دارند. هنگامی که دندانی میافتد اغلب دندانهای اطراف دندان افتاده جابهجا میشوند و شکلی نامطلوب میگیرند. در بیماری پریودنتیت التهاب و عفونت لثهها باعث تحلیل رفتن استخوان تکیهگاه دندان میشود که میتواند باعث حرکت غیرقابل پیشبینی دندانها در طی درمان ارتودنسی شود.
تقریباً همهی متخصصین ارتودنسی قبل از شروع درمان ارتودنسی، بیماران بالغ داوطلب برای ارتودنسی را برای بررسی وجود بیماری پریودنتال به متخصص بیماری پریودنتال ارجاع میدهند تا از عدم وجود مشکل مطمئن شوند. بیمار دیابتی نیازمند درمان ارتودنسی میتواند با کنترل قند خون وضعیت پایداری داشته باشد و درمان ارتودنسی را بدون مشکل دریافت کند. این بیماران در صورتی که برنامه مراقبت بهداشت دهان و دندان مناسبی داشته باشند، میتوانند سلامت دندان و لثه خود را بهخوبی حفظ کنند، اگر این شرایط ایجاد شود افراد دیابتی میتوانند درمان ارتودنسی را شروع کنند.