اطلاعات عمومی, درمان ارتودنسی, مقالات, مقالات ارتودنسی

ملاحظات استفاده از پلاک نگهدارنده

و نگهداري صحيح پلاكهاي پايان درمان 1

ضمن تبريك پايان درمان ارتودنسي ثابت به شما بيمار گرامي،بايد يادآور شد كه درمان شما به اتمام نرسيده و در اين زمان وارد مرحله
نگهداري دندانها با پلاك متحرك يا سيم ثابت پشت دنداني شده ايد. لازم به ذكر است كه دندانها هيچ وقت به طور دائم در جايگاه خود
ثابت نمي باشند و اشخاص چه تحت درمان ارتودنسي بوده باشند و يا نه،ممكن است در هر سني با مشكل جابجايي دندانها مواجه شوند.بنابراين پلاكهاي پايان درمان بايد به طور منظم و طبق دستور پزشك ارتودنسي شمااستفاده شوند. در غير اين صورت دندانها به مرور زمان جابجا خواهندشد.استفاده از پلاك هاي پايان درمان مدت زمان خاصي ندارند و در بعضي اشخاص اين پلاك ها در تمام طول عمرشان بايد استفاده گردد.عدم استفاده دقيق و مرتب پلاك ها ممكن است باعث جابجايي دندانها گردد و اين جابجايي ميتواند منجر به درمان دوباره و طبيعتا صرف هزينه وزمان مجدد شود.كه در اينصورت پزشك شما مسئوليتي در پرداخت هزينه مجدد شما نخواهد داشت.

photo ۲۰۲۲ ۰۱ ۰۶ ۲۰ ۰۴ ۰۹

لطفا نكات زير را به دقت مطالعه نماييد:

١ -بلافاصله پس از پايان درمان شما،اين پلاك ها براي شما ساخته ميشود.لذا جهت دريافت آنها ٣ تا حداكثر ٧ روز پس از قالب گيري بيمار موظف ميباشد به مطب مراجعه نمايد.وقفه ي بيش از اين زمان مي تواند باعث جابجايي سريع دندانها شود.اصولا در ٦ ماه اول پلاك ها بايد به صورت ٢٤ ساعت شبانه روز استفاده شود اين بدان معناست كه فقط هنگام غذا خوردن و مسواك زدن ميتوان آنها را از دهان خارج كرد.بديهي است زمان استفاده از پلاك ها با توجه به تشخيص پزشك مي تواند بيشتر از يك سال نيز باشد.معمولا بعد از ٦ماه نخست ٦ ماه ديگر عصرها و شب هنگام خواب تا صبح فردا و در سال دوم هنگام خواب استفاده مي شود.
٢-لطفا به هيچ عنوان بدون صلاحديد پزشك خود مقدار استفاده روزانه پلاك را تغيير ندهيد.
٣ -بيمار موظف است هر سه ماه يك بار جهت معاينه با به همراه داشتن پلاك هاي خود به مطب مراجعه كند.
٤-در صورت شكستن يا مفقود شدن پلاك ها بيمار بايد در اسرع وقت به مطب مراجعه كند.عدم مراجعه به موقع باعث جابجايي دندانها و گاه منجر به درمان مجدد مي گردد.

photo ۲۰۲۲ ۰۱ ۰۶ ۲۰ ۰۴ ۱۰

لطفا جهت نگهداری صحيح پلاك ها نكات زير را به دقت رعايت نماييد:

photo ۲۰۲۲ ۰۱ ۰۶ ۲۰ ۰۴ ۱۳

١ -درحين غذا خوردن پلاك هاي متحرك بايد از دهان خارج گردد و پس از رعايت بهداشت و مسواك زدن دوباره در دهان قرار بگيرند.بيمار فقط مجاز به نوشيدن آب خنك با پلاك مي باشد و پس از صرف نوشيدن هرگونه مايعات و مواد نرم از جمله بستني يا آب ميوه جهت تجمع نكردن مواد قندي و جلوگيري از پوسيدگي دندانها،بايد حتما دندانها شسته شوند و بعد پلاك گذاشته شود.
٢-در زماني كه پلاك ها خارج از دهان مي باشند حتما بايد در ظرف مخصوص خود قرار داده شوند از گذاشتن پلاك روي سطوح و پيچاندن دستمال كاغذي دور آن ها به شدت خودداري نماييد زيرا به علت شفاف و نامرئي بودن آنها ممكن است پلاك مفقود شود و يا اشتباهادر سطل زباله انداخته شود.
٣ -از شستن پلاك ها با مواد شوينده قوي و خمير دندان و دهان شويه به شدت خودداري كنيد زيرا موجب كدرشدن آنها و بعضا كيفيت پلاك از بين مي رود.پلاك ها بايد روزانه با صابون مايع و مسواك نرم و آب سرد شستشو داده شوند.

photo ۲۰۲۲ ۰۱ ۰۶ ۲۰ ۰۴ ۱۲
٤-به هيچ عنوان پلاك ها را در آب گرم،هرگونه مواد سفيد كننده،الكل،مايعات دهانشويه،ماشين ظرفشويي قرار ندهيد.
٥ -جهت حفظ شفافيت پلاك ها مي توانيد روزانه از قرص هاي جوشان مخصوص تميز كردن دندان مصنوعي و پروتزهاي دنداني استفاده كنيد.اين قرص ها در داروخانه ها قابل تهيه مي باشد.يك قرص جوشان در يك ليوان آب سرد حل شود پلاك ها پس از شستشو با آب و صابون مايع در آن محلول به مدت ١ تا ٢ ساعت قرارداده شود و قبل از مصرف با آب سرد شستشو داده شود.
٦ -به طور متوسط عمر پلاك ها حدود ١ الي ٢ سال است و بعد از اين زمان ممكن است كيفيت خود را از دست بدهند بديهي است بيمار
موظف است به مطب مراجعه كرده و جهت ساخت و دريافت پلاك جديد اقدام نمايد كه اين امر منوط به پرداخت هزينه لابراتواري پلاك جديدي مي باشد.

294e20f941316253f26981b8dd976eda 1 1

نكات مربوط به بيمارانی كه سيم پشت دندانی دارند

photo ۲۰۲۲ ۰۱ ۰۶ ۲۰ ۰۴ ۱۱

١ -بيمار موظف است حتما از نخ دندان مخصوص كه به او آموزش داده مي شود استفاده كند.در غير اين صورت ممكن است با گذشت زمان بيماري هاي لثه اي و يا استخواني منجر به تخريب بافتهاي نرم و سخت شوند.بهتراست با كمك يك آينه داخل دهاني متصل بودن آن را به دندان هر روز كنترل كنيد.
٢ -هر شش ماهيكبار حتما بيمار بايد به دندانپزشك خود مراجعه كرده و در صورت نياز،جرم گيري نمايد.ممكن است زمان جرم گيري در بيماراني كه سيم پشت دنداني دارند به كمتر از ٦ ماه كاهش يابد.زيرا اطراف لثه و سيم ثابت ممكن است جرم تجمع كرده و گاهي اوقات ٣ الي ٤ ماه يكبار بايد جرم گيري انجام شود.
٣-از گاز زدن مواد خوراكي سفت يا حتي ميوه هاي هسته دار و سخت با دندانهاي جلو به شدت پرهيز كنيد زيرا ممكن است موجب جدا شدن سيم پشت دنداني از يك يا چند دندان بشود و يا حتي باعث خم شدن و شكستن سيم گردد.بديهي است با جدا شدن سيم ثابت پشت دنداني،دندان ها شروع به حركت كرده و در برخي موارد رديف شدن آنها منوط به ارتودنسي مجدد و پرداخت هزينه ي مجدد بر طبق تعرفه ي مطب خواهد بود.
٤ -به محض احساس يا مشاهده هرگونه تغييري در دندانها و سيم پشت دنداني و جدا شدن كامپوزيت (چسب مخصوص كه سيم را به دندان وصل كرده است)،از سيم و دندان بايد در اسرع وقت و بدون كوچكترين گذشت زمان به مطب ارتودنسي خود يا هر پزشك ارتودنتيست ديگري(در صورتي كه بيمار خارج از كشور يا شهر باشد) مراجعه شود و در صورت نياز اقدام به چسباندن مجدد اين سيم ها نمايند.
٥-حتي در صورتي كه سيم شما كاملا ثابت مي باشد اما احساس حركت يا تغيير در دندان خود كرده ايد بايد بلافاصله جهت معاينه به مطب مراجعه نماييد.

كلام آخر

ضمن آرزوي سلامتي براي شما بيمار گرامي،متذكر مي شويم وظيفه ي كلي نگهداري دندانها و پلاك ها پس از درمان با دستگاه ثابت يا متحرك به عهده ي بيمار و والدين محترم بيماران مي باشد.لازم به ذكر است دكتر سيد امين همايوني هيچ گونه مسئوليتي در قبال جابه جايي دندانها در اثر مفقودي پلاك،شكستگي و جداشدن سيم پشت دنداني شما نخواهد داشت و هرگونه پيامدي كه به علت كوتاهي و عدم توجه بيمار به نكات درمان به وجود آيد،بر عهده ي بيمار مي باشد و در صورت نياز به درمان مجدد پرداخت هزينه درمان به طور كامل بر طبق تعرفه ي به روز مطب بر عهده ي بيمار مي باشد.لذا متذكر ميشويم در رعايت تمامي نكات دقت نماييد.

Loading