فواید و عوارض درمان ارتودنسی
فواید و عوارض درمان ارتودنسی
درمان ارتودنسی دارای فواید بسیاری است و در عین حال عوارضی نیز ممکن است داشته باشد. که در این مقاله به فواید ارتودنسی و همچنین عوارض درمان ارتودنسی می پردازیم.
عوارض درمان ارتودنسی
عوارض درمان ارتودنسی در ابتدا مربوط می شود به بهداشت شخصی فرد اگر شخصی بطور کامل بهداشت دهان و دندان های خود را رعایت نکند به زودی دندان های او دچار پوسیدگی می شود. زیرا رعایت بهداشت در دندان های ارتودنسی شده به دقت و زمان بیشتری نسبت به قبل از انجام ارتودنسی دارد. از عوارض جانبی دیگر ی که احتمال دارد در درمان ارتودنسی صورت بگیرد انتخاب نا مناسب پزشک شما است. درمان ارتودنسی باید توسط متخصص ارتودنسی (ارتودنتیست) صورت بگیرد این درحالی است که بعضی از دندانپزشکان اقدام به درمان ارتودنسی با هزینه پایین تر می کنند.
از دیگر عوارض ارتودنسی این است که اگر درمان ارتودنسی به صورت غیر علمی و به صورت اشتباه انجام شود ممکن است ایجاد عارضه کند.
از دیگر عوارض ارتودنسی می توان به برگشت احتمالی درمان ارتودنسی اشاره کرد که اگر بیمار دستورات لازم را پس از خارج کردن دستگاه ارتودنسی از دهان رعایت کند و پلاک های متحرک نگهدارنده را پس از درمان ثابت نیز بطور منظم استفاده کند این مشکل هم بطور کامل برطرف می شود.
فواید ارتودنسی
دندان های روی هم افتاده شما بعد از ارتودنسی در موقعیت مطلوب و درست درسر جای اصلی خود داخل فک قرارمی گیرند. در نتیجه نیرویی که پس از گاز زدن و جویدن غذا به روی ریشه ها وارد می شود یکسان و متوازن است. این درحالی است که در دندان های روی هم قرار گرفته و فاصله دار که هنوز ارتودنسی نشده اند پخش نیرو در همه جهات یکسان نیست. به بعضی از دندان ها و ریشه آنها بیش از حد فشار وارد می شود و به برخی از دندان ها اصلا نیرویی وارد نمی شود که همین امر خود باعث ضعیفی و آسیب پذیری آنها می شود .
تمیز کردن دندان ها پس از ارتودنسی آسانتر است
پس از انجام عمل ارتودنسی و خارج کردن کامل دستگاه ارتودنسی از دهان دندان ها در سر جای اصلی خود در فک قرار می گیرند. همین امر تمیز کردن دندان ها را راحت تر کرده و در نتیجه باعث افزایش طول عمر در دندان ها می شود .
پس از ارتودنسی مشکلات گوارشی برطرف می شود
در حالت طبیعی در دندان های منظم هر دندان بالا با دو دندان پایین در تماس است. در حالت غیر عادی که دندان ها روی هم افتاده و یا فاصله دار هستند هر دندان بالا با دو دندان پایین در تماس نیست در نتیجه غذا ها خوب آسیاب نمی شوند و به خوبی با بزاق دهان ترکیب نمی گردنند. ارتودنسی می تواند با ایجاد هماهنگی بین دندان های بالا و پایین عملکرد آسیا کردن و جویدن را ارتقا ببخشد. ارتودنسی می تواند تماس های دندان ها را به وضعیت عادی و مناسب تبدیل کند و نظم دندان ها را به حالت عادی برگرداند که در نتیجه آن عمل جویدن به درستی صورت گرفته و به تبع مشکلات گوارشی نیز برطرف می شود .
ارتودنسی می تواند مشکلات عضلانی را در سیستم جونده درمان کند
ارتودنسی علاوه بر برطرف کردن مشکلات گوارشی و هضم غذا می تواند مشکلات عضلانی را در سیستم جونده درمان کند. اگر شخصی بدلیل کوچک بودن فک یا عادات نامناسب و غلط همیشه با دندان های یک سمت غذا بجود در اثر مرور زمان عضلات یک سمت از صورت او بزرگتر از سمت دیگر می شود. صورت و چانه او نامتقارن و نا موزون می شود و چون صورت همیشه در روابط اجتماعی مرکز توجه قرار دارد بایستی نسبت به رفع این موضوع اقدام لازم را به عمل آید .
تغییر موقعیت استخوان ها و هماهنگ کردن اجزاء صورت
همچنین در ارتودنسی درمان هایی برای کودکان در حال رشد وجود دارد که نا هماهنگی فکی و اسکلتی را با تغییر موقعیت استخوان فک انجام می دهد.