اطلاعات عمومی

علت بد بویی دهان چیست ؟

بد بویی دهان

علت بد بویی دهان چیست ؟

بد بویی دهان یا هالیتوزاز مشکلات شایع مراجعین به دندانپزشکی است. بیشترین مراجعات ابتدا به دلیل پوسیدگی دندان و سپس به دلیل بیماری های لثه می باشد. اغلب مراجعین به ارتودنسی پس از معاینه متوجه می شوند که بد بویی دهانشان از خود دهان ناشی می شود. با رعایت نکات ساده بهداشتی می توان از بروز مشکلاتی چون پوسیدگی دندان ها و بیماری های لثه جلوگیری کرد. متخصص ارتودنسی قبل از نصب براکت های ثابت  دندان ها را جرم گیری کرده و نسبت به ترمیم پوسیدگی ها اقدامات لازم را به عمل می آورد.

دلایل بد بویی دهان چیست ؟
دندانهای پوسیده و یا دندانهای ترمیم شده نا مناسب اگر فضایی خالی برای گیر غذایی داشته باشند می توانند به لثه ی محافظ دور دندان آسیب وارد کرده. مانده مواد غذایی فاسد شده که از دهان خارج نشده اند می تواند یکی دیگر از دلائل بد بویی دهان باشند. براکت های ثابت ارتودنسی اگر به خوبی تمیز نشوند محل مناسبی برای گیر غذایی و بد بویی دهان به حساب می آیند. به طور معمول متخصص ارتودنسی تذکر لازم را برای تمیز کردن مرتب براکت های ثابت ارتودنسی  به شما می دهد. همچنین جرم هایی که در زیر لبه لثه متراکم و چسبنده قرار گرفته اند نیز نقش بسیار اساسی در ایجاد بیماری های لثه و بد بویی دهان دارند.

آیا بد بویی دهان قابل درمان است ؟
بوی بد دهان دلایل مختلفی دارد و در اکثر موارد قابل درمان می باشد. بد بویی دهان در برخی افراد می تواند دائمی باشد .تقریبا یک چهارم از جمعیت انسانی از بد بویی دهانشان با شدتهای مختلف رنج می برند.

بد بویی دهان

آیا بد بویی دهان در ساعات مختلف روز متفاوت است ؟
بطور معمول افراد صبحها پس از بیدار شدن از خواب و عصر ها نزدیک به پایان یک روز روزه داری بیشترین بوی بد را از دهان خود احساس می کنند. علت این موضوع این است که در خواب و گرسنگی بزاق کمتری ترشح می شود. بعد ازخوردن و شستشوی دهان و خارج کردن اضافه مواد غذایی از دهان بزاق دهان شروع به  ترشح برای ضد عفونی کردن دهان می کند. ترشح بزاق دهان روی برخی ازباکتریها و مانده مواد غذایی در لابلای دندان اثر گذاشته وباعث پاک شدن دهان می شود. اگر شما دندان ارتودنسی شده دارید با رعایت موارد ی که  متخصص ارتودنسی شما  تذکر داده  و شستشوی دهان  بعد از خوردن هر نوع مواد خوراکی بوی بد دهان تان از بین می رود.

شدت بد بویی به چه عواملی بستگی دارد؟
خشکی دهان در اثر استرس زیاد ، کم آبی بدن و یا  روزه داری همچنین خوردن بعضی از مواد خوراکی با بوی نافذ مثل سیر و پیاز و مصرف  الکل و دخانیات در افزایش شدت بدبویی دهان موثر است.

آیا غیر از عدم رعایت بهداشت دهان ودندان بد بویی دهان دلیل دیگری هم دارد؟
پس از رعایت بهداشت دهان و دندان و زبان اگر بوی بد دهان هنوز برطرف نشده بود به دنبال دلایل دیگری می گردیم. بیماری های لثه و دندان ممکن است ناشی از دیابت ، نارسایی کبد ،نارسایی مزمن کلیه ،غلظت بالای اوره ،سینوزیت ، ذات الریه ، برونشیت وریفلاکس معده و عوامل دیگری نیز باشد. تک تک موارد  قبل از نصب براکت ها به روی دندان ها به وسیله متخصص ارتودنسی باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد.

Loading