اطلاعات عمومی

درمان دندان نهفته:

دندان عقل

در صورتیکه دندان نهفته، دندان عقل باشد معمولا به بیمار پیشنهاد می شود تا دندان با جراحی خارج گردد، زیرا کاربردی برای بیمار نخواهد داشت.

در مورد سایر دندان های نهفته، شرایط بیمار تعیین کننده درمان پیشنهادی است.

شایع ترین و مهمترین دندانهای نهفته (بجز دندان های عقل) نیش های بالا هستند که عدم رویش آنها می تواند عوارض مهمی از نظر نظم دندان ها و ظاهر بیمار ایجاد کند و درمان ارتودنسی ثابت را با چالش جدی روبرو نماید. بنابراین تصمیم گیری برای نگه داشتن و بیرون آوردن تدریجی آنها یا جراحی و دور انداختن دندان های نیش بالا اهمیتی مضاعف دارد. این دندان ها معمولا در سن ۱۱ تا ۱۳ سالگی در دهان ظاهر می شوند.

اگر دندان نیش بالا نهفته باشد و زاویه و موقعیت مناسبی داشته باشد و بیمار نیز از نظر سن و وضعیت سلامت عمومی امکان جراحی را داشته باشد و همچنین فضا در قوس دندانی کافی باشد، اولین گزینه درمانی، بیرون کشیدن دندان به سمت قوس دندانی با کمک ارتودنسی است تا در نهایت در موقعیت طبیعی خود قرار گیرد. در این روش درمانی پس از آغاز درمان ارتودنسی ثابت، بافت های سطح دندان نهفته با جراحی برداشته شده تا تاج دندان نمایان شود. با چسباندن براکت (نگین) ارتودنسی به دندان و اعمال نیروی کششی دندان نهفته به تدریج بیرون می آید.

به هرحال اهمیت دندان نهفته برای بیمار یک عامل مهم در تعیین سرنوشت این دندان است.

با توجه به اینکه باقی ماندن دندان دایمی فرد نسبت به کاشتن دندان (ایمپلنت) ارحج است تا حد امکان باید تلاش شود تا دندان نهفته را به قوس دندانی هدایت کرد. در صورتیکه بیمار به علت بی نظمی دندانی نیاز به درمان ارتودنسی همراه با کشیدن دندان داشته باشد و همزمان دچار نهفتگی دندان هم باشد گاهی می توان دندان نهفته را به عنوان یکی از دندان های مورد نظر برای کشیدن درنظر گرفت.

دندان نهفته چه خطراتی دارد؟

1- بروز بیماریهای لثه

2- تحلیل استخوان در دندان‌های مجاور دندان نهفته

3- پوسیدگی‌های مجاور

4- عدم امکان  پرکردن دندانهای مجاور

5- تحلیل ریشه دندان مجاور به علت فشار دندان نهفته

6- مزاحمت دندان نهفته برای  روکش‌ها یا بریج یا حتی دست دندان

7- پیدایش کیست‌ها یا تومورها که درمان آنها گاهی با برداشتن قسمتی از استخوان فک همراه خواهد بود

8- دردهای عصبی صورت

9- شکستگی فک پایین در ناحیه دندان نهفته در اثر ضربه به فک پایین، به دلیل کمبود استقامت استخوان

10- چرخش دندان‌های مجاور

11- نامرتب شدن دندان‌ها

12- بیماری‌های مفصل گیجگاهی–‌فکی و صداهای ناشی از آن

Loading