اطلاعات عمومی

حساسیت دندانی چیست؟

حساسیت دندانی

حساسیت دندانی چیست؟

حساسیت دندانی زمانی رخ می دهد که لثه از دندانها فاصله گرفته باشد و یا اینکه بافت لثه از بین رفته باشد. از بین رفتن لثه می تواند به دلیل مسواک زدن خشن، مسواک نزدن و عدم استفاده ی مرتب از نخ دندان باشد. درد حساسیت دندانی  گاهی پدید آمده و گاهی از بین می رود، اما نادیده گرفتن آن می تواند منجر به پدید آمدن سایر بیماری ها ی دهان و دندان شود. حساسیت دندانی همچنین می تواند زمانی رخ دهد که لایه سخت دندان به نام مینا ، دچار سائیدگی شده باشد که یکی از علل آن دندان قروچه می باشد. حساسیت دندانی می تواند بعد از جرم گیری و یا سفید کردن دندان ها نیز به وجود آید که به سرعت بعد از پایان طول درمان از بین می رود. اما اگر از این مسئله نگران هستید می توانید با دندان پزشک خود مشورت نمایید. غذا، نوشیدنی شیرین و اسیدی مثل نوشابه، ماء الشعیر، آب میوه و اسنک های حاوی شکر می توانند باعث پوسیدگی دندان ها شوند که این خود یکی از علل حساسیت دندانی است. زمانی که لثه از بین می رود بخشی از دندان که زیر شیار لثه قرار دارد، در معرض آسیب قرار می گیرد. در این قسمت از دندان، مجاری کوچکی وجود دارند که حاوی مایع هستند و فضای داخل دهان را به محل قرار گرفتن اعصاب دندان مرتبط می سازند. به محل قرار گرفتن اعصاب دندان پالپ می گویند. هنگامی که این مجراها در تماس با سرما و گرما قرار می گیرند، مایع موجود در آنها اعصاب دندان را تحریک کرده و منجر به درد دندان می شود.

این مطلب را هم ببینید :  دندان نهفته و روش مواجهه با آن

حساسیت دندانی

راه کارهایی برای جلوگیری از ایجاد حساسیت دندانی:
1-از مصرف غذا و نوشیدنی های اسیدی خود داری کنید.
2-با ملایمت مسواک بزنید و از مسواک هایی که الیاف نرم دارند استفاده کنید. این امر به جلوگیری از بیماری های لثه کمک می کند و مانع از ساییدگی مینای دندان شما می شود.
3-از دندانپزشک خود بخواهید تا خمیر دندان های مخصوص حساسیت دندانی را به شما معرفی کند.
4-برای جلوگیری از بیماری لثه ، روزی 2 بار از مسواک و نخ دندان استفاده کنید ، از تمیز بودن تمام بخش های دهان خود از جمله فواصل بین دندان ها و شیار لثه اطمینان حاصل کنید.

Loading